A szójafehérje egy kiváló minőségű fehérje, amit a szójababból izolálnak. A szójabab zsír- és szénhidrát tartalmának nagy részét eltávolítják, így egy tápanyagokban gazdag és laktató fehérje marad vissza, ami számos előnyös hatással rendelkezik a szív egészségének támogatásától a testsúly-kontrollig.
A szójafehérje egy teljes értékű növényi eredetű fehérje. Az állati fehérjékhez hasonlóan az összes esszenciális aminosavval ellátja a szervezetünket.
Ez a teljes értékű növényi fehérje olyan természetben előforduló fitonutriensekkel büszkélkedhet, amik segítik megőrizni az egészséget, energiát biztosítanak a mindennapi tevékenységekhez, valamint megfelelnek a növekvő gyermekek és a felnőttek aminosav szükségletének egyaránt.
Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszeripari Intézet (FDA) szerint napi 25 gramm szójafehérje fogyasztása, egy alacsony telített zsír- és koleszterintartalmú étrend részeként, csökkentheti a szívbetegségek kockázatát. Tizenhat másik országban is jóváhagyták a szív egészségére vonatkozó ezen megállapításokat.
A szójafehérje a hosszú távú testsúly-kontroll programok kiváló kiegészítője is, mert segít az éhséget sakkban tartani. Klinikai tanulmányokban kimutatták, hogy segíti a testtömeg-csökkentést, miközben a zsírmentes testtömeg megőrzését támogatja.
A tanulmányok azt is kimutatták, hogy ez a népszerű növényi fehérje az izomépítést is támogatja és nagyobb szilárdság elérését segítheti az állóképesség növelését célzó gyakorlatoknál.
Kulcsfontosságú tények:
- Kiváló minőségű növényi eredetű fehérje.
- Az összes esszenciális aminosavat tartalmazza.
- Könnyen emészthető fehérje.
Kulcsfontosságú előnyök:
- Segíti a testszövetek felépítését és helyreállítását.
- Energiát és erőt biztosít.
- Megszűnteti az éhséget és tartós teltségérzést okoz.
- Hozzájárul a zsírmentes testtömeg fenntartásához.
- Segít csökkenteni a szívbetegségek kockázatát egy alacsony telített zsír- és koleszterintartalmú étrend részeként megfelelő mennyiségben fogyasztva.
Tudtad?
Az izolált szójafehérjét a szójabab nem kívánatos zsír- és szénhidrát tartalmának eltávolításával nyerik. A feldolgozatlan szójabab 40%-a zsír.