Egészséges zsírok

Funkciói a Táplálkozásunkban:

  • Segít karbantartani agyunkat és idegrendszerünket a nap folyamán.
  • Segíti a zsírban oldódó vitaminok felszívódását a táplálkozáskor.
  • Ízt ad az ételeinknek.
  • Egészségesen tartja szemünket, bőrünket, csontjainkat és körmünket.

Egészséges zsírokat nyerhetünk az alábbiakból, ha beillesztjük a táplálkozásunkba:

  • Avokádó
  • Halak és halolajak
  • Magvakból
  • Oliva olaj

Hogyan tarthatja alacsonyan zsírbevitelét?

  • Főzés közben grillezze, főzze, vagy párolja ételét.
  • Ne használjon túl sok mártást, saláta öntetet, majonézt, vajat és margarint az ételeihez.
  • Próbálja ki az alacsony zsírtartalmú, vagy zsírmentes ételeket (tej, joghurt, vajak, öntetek és rágcsálnivalók).

Hogyan illessze be az egészséges zsírokat a táplálkozásába?

  • Egyen halat néhányszor egy héten.
  • Tegyen salátájára egy marék magot, vagy avokádót.
  • Használjon főzéshez oliva olajat.

Cookie Irányelv:  Kedves Látogató! A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat. Az alábbi Cookiek (sütik) használatának szabályzata linkre kattintva találsz bővebb tájékoztatást. Adatkezelési Tájékoztatónkat erre a linkre kattintva nézheted meg.