Funkciói a Táplálkozásunkban:
- Segít karbantartani agyunkat és idegrendszerünket a nap folyamán.
- Segíti a zsírban oldódó vitaminok felszívódását a táplálkozáskor.
- Ízt ad az ételeinknek.
- Egészségesen tartja szemünket, bőrünket, csontjainkat és körmünket.
Egészséges zsírokat nyerhetünk az alábbiakból, ha beillesztjük a táplálkozásunkba:
- Avokádó
- Halak és halolajak
- Magvakból
- Oliva olaj
Hogyan tarthatja alacsonyan zsírbevitelét?
- Főzés közben grillezze, főzze, vagy párolja ételét.
- Ne használjon túl sok mártást, saláta öntetet, majonézt, vajat és margarint az ételeihez.
- Próbálja ki az alacsony zsírtartalmú, vagy zsírmentes ételeket (tej, joghurt, vajak, öntetek és rágcsálnivalók).
Hogyan illessze be az egészséges zsírokat a táplálkozásába?
- Egyen halat néhányszor egy héten.
- Tegyen salátájára egy marék magot, vagy avokádót.
- Használjon főzéshez oliva olajat.