Tudomány blog

Célunk, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozást egyértelművé tegyük. Ehhez a tudományba kell fektetni és tisztába kell lenni a fogalmakkal.

Aloe

Aloe: Az Aloe vera egy nedvdús növény, ami Észak-Afrikából származik. Több mint 2000 éve használják számos külső és belső állapot kezelésére. Manapság az aloe növényt a trópusi és szubtrópusi régiókban termesztik, mint Mexikó, Kína és Ázsia egyes részei. Bár...

bővebben

Kálcium

Kálcium: A kalcium (Ca) egy természetes elem, ami nélkülözhetetlen az élő szervezetek számára. Az emberi szervezet kalcium tartalmának 99%-a, ami 1-1.5 kg mennyiséget jelent, a csontokban és a fogakban található meg. A kalcium egy esszenciális ásvány, ami az...

bővebben

Koffein

Koffein: A koffeint általában egy enyhe központi idegrendszeri stimulánsnak tekintik, ami növeli az energiaszintet, átmenetileg kivédi az álmosságot és helyreállítja a szellemi éberséget. A koffein emeli az éberségi- és energiaszintet, valamint fokozza az anyagcserét...

bővebben

Omega-3 zsírsavak

Omega-3 zsírsavakról: Az omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírok, melyek életfontosságúak a normális anyagcseréhez és növekedéshez. A három legtáplálóbb zsírsav az EPA (eikozapentaénsav), DHA (dokozahexaénsav) – melyeket hosszú láncú omega-3 zsírsavaknak is...

bővebben
Share This

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás