Tudomány blog

Célunk, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozást egyértelművé tegyük. Ehhez a tudományba kell fektetni és tisztába kell lenni a fogalmakkal.

Vissza a Blogba

Aloe

Aloe: Az Aloe vera egy nedvdús növény, ami Észak-Afrikából származik. Több mint 2000 éve használják számos külső és belső állapot kezelésére. Manapság az aloe növényt a trópusi és szubtrópusi régiókban termesztik, mint Mexikó, Kína és Ázsia egyes részei. Bár...

bővebben

Kálcium

Kálcium: A kalcium (Ca) egy természetes elem, ami nélkülözhetetlen az élő szervezetek számára. Az emberi szervezet kalcium tartalmának 99%-a, ami 1-1.5 kg mennyiséget jelent, a csontokban és a fogakban található meg. A kalcium egy esszenciális ásvány, ami az...

bővebben

Koffein

Koffein: A koffeint általában egy enyhe központi idegrendszeri stimulánsnak tekintik, ami növeli az energiaszintet, átmenetileg kivédi az álmosságot és helyreállítja a szellemi éberséget. A koffein emeli az éberségi- és energiaszintet, valamint fokozza az anyagcserét...

bővebben

Omega-3 zsírsavak

Omega-3 zsírsavakról: Az omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírok, melyek életfontosságúak a normális anyagcseréhez és növekedéshez. A három legtáplálóbb zsírsav az EPA (eikozapentaénsav), DHA (dokozahexaénsav) – melyeket hosszú láncú omega-3 zsírsavaknak is...

bővebben

Szójafehérje

Szójafehérje: A szójafehérje egy kiváló minőségű fehérje, amit a szójababból izolálnak. A szójabab zsír- és szénhidrát tartalmának nagy részét eltávolítják, így egy tápanyagokban gazdag és laktató fehérje marad vissza, ami számos előnyös hatással rendelkezik a szív...

bővebben

Tejsavó és kazein fehérje

Tejsavó és kazein fehérje: A tejsavó fehérje család nagy mértékben hozzáférhető a test számára, ami azt jelenti, hogy nagyon jól hasznosul a szervezetben. Mivel 20 esszenciális aminosavat tartalmaz, teljes értékű fehérjének tekinthető, ugyanúgy, mint a szója. A...

bővebben

Zöld tea

Zöld tea: A Camellia sinensis növény friss, fermentálatlan leveleiből és levélrügyeiből kivont zöld teát erős antioxidáns tulajdonságáért dicsérik. A legtöbb zöld tea Kínából és Japánból származik, ahol évezredek óta hagyományos italként fogyasztják. Manapság a zöld...

bővebben

L-Arginin

L-Arginin: Az arginin egy aminosav, azaz a fehérjék egyik építőeleme, melyet a szervezet is előállít, valamint a táplálékkal és az étrend kiegészítőkkel is elfogyasztjuk. 1998-ban Dr. Louis Ignarro orvosi Nobel-díjat kapott a nitrogén-monoxid kedvező szív- és...

bővebben

Fehérje

Fehérje: A fehérje az ételeinkben megtalálható egyik makrotápanyag. Energiát biztosít a szervezetnek, valamint az izomzat és a szervek felépítésében vesz részt. A fehérjék az aminosavaknak nevezett építőkockákból állnak. Ezen aminosavak nagy része esszenciális, azaz a...

bővebben

Rost

Rost: Az élelmi rost, más néven salakanyag, a növényi eredetű táplálékok azon része, amit a szervezetünk nem tud megemészteni vagy felszívni. Az élelmi rostoknak számos különböző funkciója van, mint az ételek tápcsatornán történő áthaladásának lassítása vagy...

bővebben

Táplálkozás

 

Fitness

 

Szépségápolás

 

Tudomány

 

Iratkozz fel a Hírlevelünkre, hogy minél több Hasznos Információhoz Hozzáférj!

Share This