L-Arginin

Az arginin egy aminosav, azaz a fehérjék egyik építőeleme, melyet a szervezet is előállít, valamint a táplálékkal és az étrend kiegészítőkkel is elfogyasztjuk.

1998-ban Dr. Louis Ignarro orvosi Nobel-díjat kapott a nitrogén-monoxid kedvező szív- és érrendszeri hatásainak felfedezéséért. A nitrogén-monoxid egy olyan gáz, amit a szervezet legkisebb ereit bélelő sejtek termelnek.

Az arginin, amit egy átlagos étrend részeként elfogyasztunk, serkenti az aprócska erek falában a nitrogén-monoxid előállítását szív- és érrendszerünk egészségének megőrzése érdekében.

Az arginin fokozhatja szív vérellátását. Segít fenntartani a vérerek egészséges tónusát, ezáltal javítja a keringést.

Ez a fontos aminosav az élelmiszerek széles választékában megtalálható: állati forrásokban, mint a tejtermékek, marha, sertés, baromfi és tenger gyümölcsei; növényi forrásokban, mint a diófélék, magvak (tök, szezám, napraforgó), csicseriborsó, főtt szójabab.

A szívérrendszerünk egészségének megőrzése érdekében bevitt minimális mennyiségű arginin kiegészítés napi 5 gramm.

Kulcsfontosságú tények:

  • Szükséges a nitrogén-monoxid termeléséhez, ami egy, a természetben előforduló fontos vegyület és számos élettani- és sejtfolyamatban szerepet játszik.
  • Támogatja a szív- és érrendszer egészséges működését.

Kulcsfontosságú előnyei:

  • A NO termelésben játszott szerepe által a szív-érrendszer egészségének megőrzését segíti.
  • Fokozhatja a szív vérellátását.

Tudta?

Az L-arginint először 1886-ban izolálták, állítólag a hüvelyesek családjába tartozó csillagfürt növény kivonatából.

Cookie Irányelv:  Kedves Látogató! A webhely tartalmának megjelenítéséhez és a felhasználói élmény javításához cookie-kat. Az alábbi Cookiek (sütik) használatának szabályzata linkre kattintva találsz bővebb tájékoztatást. Adatkezelési Tájékoztatónkat erre a linkre kattintva nézheted meg.