L-Arginin

Szerző: | okt 18, 2018 | Tudomány blog | 0 hozzászólás

L-Arginin:

Az arginin egy aminosav, azaz a fehérjék egyik építőeleme, melyet a szervezet is előállít, valamint a táplálékkal és az étrend kiegészítőkkel is elfogyasztjuk.

1998-ban Dr. Louis Ignarro orvosi Nobel-díjat kapott a nitrogén-monoxid kedvező szív- és érrendszeri hatásainak felfedezéséért. A nitrogén-monoxid egy olyan gáz, amit a szervezet legkisebb ereit bélelő sejtek termelnek.

Az arginin, amit egy átlagos étrend részeként elfogyasztunk, serkenti az aprócska erek falában a nitrogén-monoxid előállítását szív- és érrendszerünk egészségének megőrzése érdekében.

Az arginin fokozhatja szív vérellátását. Segít fenntartani a vérerek egészséges tónusát, ezáltal javítja a keringést.

Ez a fontos aminosav az élelmiszerek széles választékában megtalálható: állati forrásokban, mint a tejtermékek, marha, sertés, baromfi és tenger gyümölcsei; növényi forrásokban, mint a diófélék, magvak (tök, szezám, napraforgó), csicseriborsó, főtt szójabab.

A szívérrendszerünk egészségének megőrzése érdekében bevitt minimális mennyiségű arginin kiegészítés napi 5 gramm.

Kulcsfontosságú tények:

Szükséges a nitrogén-monoxid termeléséhez, ami egy, a természetben előforduló fontos vegyület és számos élettani- és sejtfolyamatban szerepet játszik.

Támogatja a szív- és érrendszer egészséges működését.

Kulcsfontosságú előnyei:

A NO termelésben játszott szerepe által a szív-érrendszer egészségének megőrzését segíti.

Fokozhatja a szív vérellátását.

Tudta?

Az L-arginint először 1886-ban izolálták, állítólag a hüvelyesek családjába tartozó csillagfürt növény kivonatából.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Díjtalan Online Bemutató

“Első lépés a legjobb formád felé” Végre kiderü, pontosan mit egyél, hogy a súlyod radikálisan csökkenjen, de az energiád és egészséged megmaradjon.

Testösszetétel Mérés

Pontosan meghatározzuk, hogy mi a jelenlegi állapota testednek és elmondjuk, hogy min kell változtatnod.

Ezeket olvastad már?

Tejsavó és kazein fehérje

Tejsavó és kazein fehérje: A tejsavó fehérje család nagy mértékben hozzáférhető a test számára, ami azt jelenti, hogy nagyon jól hasznosul a...

Egészséges zsírok

Funkciói a Táplálkozásunkban: Avokádó Halak és halolajak Magvakból Oliva olaj Hogyan tarthatja alacsonyan zsírbevitelét:Hogyan tarthatja alacsonyan...

Kálcium

Kálcium: A kalcium (Ca) egy természetes elem, ami nélkülözhetetlen az élő szervezetek számára. Az emberi szervezet kalcium tartalmának 99%-a, ami...

Szójafehérje

Szójafehérje: A szójafehérje egy kiváló minőségű fehérje, amit a szójababból izolálnak. A szójabab zsír- és szénhidrát tartalmának nagy részét...

Szénhidrátok

Szénhidrátok: A szénhidrátok a szervezet leggyorsabb energiaforrásai. Biztosítják az ételek ízét, édességét és szerkezetét. A szénhidrátok nagy...

Rost

Rost: Az élelmi rost, más néven salakanyag, a növényi eredetű táplálékok azon része, amit a szervezetünk nem tud megemészteni vagy felszívni. Az...

Koffein

Koffein: A koffeint általában egy enyhe központi idegrendszeri stimulánsnak tekintik, ami növeli az energiaszintet, átmenetileg kivédi az álmosságot...

Omega-3 zsírsavak

Omega-3 zsírsavakról: Az omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírok, melyek életfontosságúak a normális anyagcseréhez és növekedéshez. A három...

Fehérje

Fehérje: A fehérje az ételeinkben megtalálható egyik makrotápanyag. Energiát biztosít a szervezetnek, valamint az izomzat és a szervek felépítésében...

Vitaminok és ásványi anyagok

Vitaminokról és ásványi anyagokról: A vitaminok és ásványi anyagok támogatják az általános egészséget, vitalitást és az egészséges...

Próbáld ki a Herbalife Táplálkozás Csomagját A Kedvenc Ízedben!

Share This

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás