Elrettentő statisztikák születtek az Amerikai Ráktársaság felméréséből

Szerző: | feb 17, 2019 | 24Fit Blog, Tudomány blog |

Újabb megdöbbentő tanulmány látott napvilágot az elhízás és a rettegett, daganatos megbetegedés kapcsolatáról:

Az Amerikai Ráktársaság végzett átfogó tanulmánya azt mutatta ki, hogy 1995 és 2015 között a nők és az 50 alatti férfiak körében jelentős mértékben gyakoribbá váltak azok a betegségek, melynek ismert kockázati tényezője az elhízás.

A korcsoportban a fiatalok felé elmozdulva a betegség előfordulási aránya is növekedett – azaz a fiatalabb korosztály veszélyeztetettsége magasabb.

A mérés időszakában a 45-49 évesek körében évente 1%-kal, míg a 30-34 év közötti korcsoportban több mint 2%-kal növekedett meg a hasnyálmirigyrák előfordulása! Ennél is aggasztóbb szám a 25-29 éves korosztály adata, amely 4,4% -os növekedést mutatott.

Ezzel együtt érdemes egy pillantást vetni arra a statisztikára is, mely szerint az elmúlt 40 évben több mint 2,5-szeresére nőtt az elhízottak száma Amerikában. A fejlett országok lakosságának összetétele hasonló mértékű változást mutat a világ minden táján. Világ szinten ma kétmilliárd ember él túlsúllyal, vagy szenved az elhízás tüneteitől. Ők a legveszélyeztetettebbek a daganatos kór kialakulását illetően.

1980-2014 között a dohányzásról való leszokás miatt ugyan csökkent a rákbetegség miatti elhalálozások száma, azonban az új kockázati faktor – az elhízás – ezt a tendenciát könnyen megfordíthatja.

Tegyél te is azért, hogy egészséges testben, fitten, energikusan éld az életed!

0 hozzászólás

Díjtalan Online Bemutató

“Első lépés a legjobb formád felé” Végre kiderü, pontosan mit egyél, hogy a súlyod radikálisan csökkenjen, de az energiád és egészséged megmaradjon.

Testösszetétel Mérés

Pontosan meghatározzuk, hogy mi a jelenlegi állapota testednek és elmondjuk, hogy min kell változtatnod.

Ezeket olvastad már?

Egészséges zsírok

Funkciói a Táplálkozásunkban: Avokádó Halak és halolajak Magvakból Oliva olaj Hogyan tarthatja alacsonyan zsírbevitelét:Hogyan tarthatja alacsonyan...

Fehérje

Fehérje: A fehérje az ételeinkben megtalálható egyik makrotápanyag. Energiát biztosít a szervezetnek, valamint az izomzat és a szervek felépítésében...

Omega-3 zsírsavak

Omega-3 zsírsavakról: Az omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírok, melyek életfontosságúak a normális anyagcseréhez és növekedéshez. A három...

L-Arginin

L-Arginin: Az arginin egy aminosav, azaz a fehérjék egyik építőeleme, melyet a szervezet is előállít, valamint a táplálékkal és az étrend...

Aloe

Aloe: Az Aloe vera egy nedvdús növény, ami Észak-Afrikából származik. Több mint 2000 éve használják számos külső és belső állapot kezelésére....

Tejsavó és kazein fehérje

Tejsavó és kazein fehérje: A tejsavó fehérje család nagy mértékben hozzáférhető a test számára, ami azt jelenti, hogy nagyon jól hasznosul a...

Kálcium

Kálcium: A kalcium (Ca) egy természetes elem, ami nélkülözhetetlen az élő szervezetek számára. Az emberi szervezet kalcium tartalmának 99%-a, ami...

Rost

Rost: Az élelmi rost, más néven salakanyag, a növényi eredetű táplálékok azon része, amit a szervezetünk nem tud megemészteni vagy felszívni. Az...

Zöld tea

Zöld tea: A Camellia sinensis növény friss, fermentálatlan leveleiből és levélrügyeiből kivont zöld teát erős antioxidáns tulajdonságáért dicsérik....

Szójafehérje

Szójafehérje: A szójafehérje egy kiváló minőségű fehérje, amit a szójababból izolálnak. A szójabab zsír- és szénhidrát tartalmának nagy részét...

Próbáld ki a Herbalife Táplálkozás Csomagját A Kedvenc Ízedben!

Share This

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás